Kim Mustonen

Maailmalla kokenut huippukokki palkittiin Vuoden Keittiömestarina

”Mieleenpainuvassa ravintolaelämyksessä luodaan yksilöllinen kokemus vieraalle. Kyse on kokonaisuudesta: tunnelmasta, ammattitaitoisesta henkilökunnasta, ruoasta ja ympäristöstä. Kun kokemus on unohtumaton, siitä puhutaan vielä vuosienkin päästä.”

-Vuoden Keittiömestari 2023, Kim Mustonen, Havu Kitchen & Bar, Tahko

Suomalainen huippukokki, Kim Mustonen, on noussut ravintola-alan huipulle pitkän ja monipuolisen uransa myötä. Hän on kotoisin Nurmeksesta, Pohjois-Karjalasta, ja vietti lapsuutensa näissä maisemissa. Nuorempana hän harrasti intohimoisesti metsästystä ja kalastusta alueen upeissa luontokohteissa. Jo 15-vuotiaana Kim työskenteli ravintola-alalla, aloittaen tiskarina, baarimikkona ja portsarina ennen armeijaa. Armeijan jälkeen urakysymykset tulivat ajankohtaisiksi, ja hieman sattumankaupalla Kim päätti lähteä kokkikouluun ja seurata intohimoaan ruoanlaittoa kohtaan. ”Armeijan jälkeen ajoin ammattikoulun ohi, jonka pihassa oli iso kyltti, jossa luki: ‘Hae kokiksi’. Siitä urapäätökset lähtivät liikkeelle.”

Kim on ansainnut paikkansa kovalla työllä ja päättäväisyydellä. Hän meni uransa alkuaikoina kovatasoisiin ravintoloihin harjoittelijaksi. Palkkatöiden jälkeen Kim työskenteli harjoittelijana Michelin-ravintoloissa, ja kaikki vapaa-ajat menivät töitä tehdessä. Hän meni myös ulkomaille lomilla ilmaiseksi harjoittelijaksi, mm. Lontooseen ja New Yorkiin.

Kim vietti vuosia maailmalla töissä, ja se oli tärkeä osa hänen kasvuaan huippukokiksi. Työkokemusta kertyi Michelin-ravintoloista ympäri maailmaa. Lontoon ja New Yorkin lisäksi hän hankki kokemusta myös Ruotsista, Tanskasta, Australiasta, Etelä-Koreasta ja Ranskasta.

panorama

Tammikuussa 2023 Kim valittiin Vuoden Keittiömestariksi ravintola-alan Pro Gaalassa. Kim on palannut nyt useiden vuosien jälkeen takaisin Suomeen, ja työkuvioissa puhaltaa uudet tuulet. Kimin löytää Tahkolta Panorama Landscape -hotellin yhteyteen avatusta Havu Kitchen & Bar -ravintolasta. Kansainväliset vaikutteet kohtaavat tässä kotimaisen innovatiivisuuden ravintolassa. Kim kertoi, että Havu Kitchen & Bar on paikka, jossa vieraat voivat nauttia hyvästä ruoasta ja rentoutumisesta luonnon keskellä.

Tämä huippukokki on kulkenut pitkän matkan kohti menestystä, ja hänen tarinansa on inspiroiva esimerkki intohimosta ja omistautumisesta ruoanlaittoon. Odotamme innolla Kimin tulevia saavutuksia.

FFCR Tampere -tapahtumassa pääsemme maistelemaan Kimin herkkuja Live Kitchen -alueella ja myös kuulemaan ravintolamaailman elämyksellisyydestä.

Jaa sisältö

Logokyltti FFCR
FFCR Tampere

Snellman Pron valikoimasta valmistat Suomen tykätyimpiä ruokia asiakkaillesi​

Parasta lautaselle saadaan, kun asiat tehdään kunnolla. Silti kaikkea ei tarvitse tehdä yksin. Yhdessä päästään helpommin perille.
Snellman Pro tarjoaa maan pidetyimmät ruuat, ruoka-aineet ja ratkaisut, joilla nautit asiakkaidesi suosiosta. Tarjonnassamme on kolme Suomen pidetyintä kuluttajabrändiä, Herra Snellman, Kokkikartano ja Mr. Panini. Lisäksi valikoimassamme ovat erityisesti ammattikeittiön tarpeisiin vastaavat tuotemerkit Pro, IceCool ja Soos.

Lue lisää »
Vieritä ylös