Tietoa näytteilleasettajille

Olemme koonneet tähän vastaukset joihinkin yleisimpiin kysymyksiin, joita saamme näytteilleasettajilta. Toivomme, että löydät etsimäsi, mutta olet myös tervetullut ottamaan meihin yhteyttä.

Psst… Tiesitkö, että kaikki tärkeät tiedot sekä tekniset näytteilleasettajatiedot löytyvät MyEasyfairsista? Sieltä löydät muun muassa Smart Badge -oppaan ja Visit Connect -oppaan.

FFCR Tampere kuva

Osaston rakennus

Tiistai klo 08.00-20.00

Purku

Torstai klo 16.00-22.00

Aukioloajat

Ke, 24.1.2024, klo 10-18
To, 25.1.2024, klo 10-17

Henkilökunnan rekisteröinti

Henkilökuntanne rekisteröinti tapahtuu omatoimisesti ja helposti MyEasyfairs-järjestelmän kautta. Jokaisen osastolla työskentelevän tulee olla rekisteröity tapahtumaan.

1. Kirjaudu sisään MyEasyfairsiin tunnuksilla, jotka saitte kun varasitte osaston tapahtumasta. Jos tarvitsette uudet tunnukset, painakaa ”Unohdin salasanani”.
2. Klikkaa tapahtumaa, jossa olette yrityskumppanina.
3. Valitse ”Valmistele osastosi”, kohta 2 aikajanalla, ja sitten ”Rekisteröi osastohenkilökunta”.
4. Sinut ohjataan toiseen portaaliin. Valitse ”Henkilökunta” valikosta vasemmalta.
5. Klikkaa ”Add new” ja täytä henkilöiden tiedot.
6. Lopuksi voit valita vasemman kulman napeista, otatko rekisteröitymisen tiedot itse talteen vai lähetätkö ne suoraan henkilökunnalle.

Autamme teitä näkymään

Olemme täällä auttamassa teitä markkinoinnin kanssa, aina markkinointimateriaaleista verkostollenne jaettavien digikutsujen toimittamiseen. Markkinoimme osallistumistanne ja tuotemerkkejänne. Laitamme mielellämme näkyviin uutisianne, artikkeleitanne ja keksimiänne aktiviteettejanne tapahtumasivuillemme, uutiskirjeisiimme ja sosiaalisen median kanaviimme. Mahdollisuuksia näkyvyydelle kauttamme ovat mm.:

-Yhteistyö alan järjestöjen ja lehtien kanssa
-Digimainonta
-Sosiaalinen media
-Uutiskirjeet
-Henkilökohtaisten kutsujen lähetys postissa
-Digikutsujen lähetys
-Telemarkkinointi
-Kutsut ja tiedonjako yhteistyökumppanien, sponsorien ja näytteilleasettajien kautta

Haluatko näkyä kanavissamme? Tai tarvitsetko markkinointimateriaalia?
Ota yhteyttä!

MARKKINOIDAAN YHDESSÄ!

Yrityskumppanina ja näytteilleasettajana luotamme teidän maksimoivan tapahtumaosallistumisen luomat mahdollisuudet jakamalla tietoa FFCR-tapahtumasta verkostollenne ja asiakkaillenne omissa kanavissanne*. Tämä yhteistyössä meidän tekemämme markkinoinnin kanssa tuo paikalle paljon kävijöitä.

-Kutsukaa asiakkaanne ja verkostonne tapahtumaan.
-Jakakaa yhteistyötämme kanavissanne.
-Luokaa julkaisuja; nostakaa alan tärkeä kysymys, polttava aihe tai jännittävä case puheenaiheeksi nettisivuillemme, uutiskirjeeseemme tai somekanaviimme. Merkitse hyvin kirjoittaja sekä yritys ja lähetä tiedot meille osoitteeseen ffcr@easyfairs.com

*Pidätämme oikeuden päättää, mitä tapahtuman markkinointiin liittyen julkaistaan.

SMART BADGE

Smart Badge – Digitaalinen vierailijakortti! Näytteilleasettajana saatte paikalle saavuttuanne osastollenne lukijan, jonka avulla pääsette parantamaan vierailijakokemusta entisestään. Lukija on langaton laite, jota vierailija koskettaa Smart Badge -älyrintakortillaan ja saa automaattisesti kaikki yrityksenne tiedot, jotka olette syöttäneet MyEasyfairs-järjestelmään. Tiedot kootaan yhteen ja lähetetään listana tapahtumapäivän päätteeksi sähköpostilla.

smart badge
Smart badge teknologia

Visit Connect

Saatte Visit Connect -teknologian käyttöönne, jos olette valinneet Easygo Leads tai Easygo Plus -paketin. Palvelu mahdollistaa vierailijan yhteystietojen keräämisen QR-koodilukijan avulla, suoraan vierailijan rintakortista. Tämä on tehokas keino saada liidien tiedot varmaan talteen, ilman pelkoa yhteystietojen tai käyntikortin häviämisestä.

Lähellä tapahtumapäivää saatte Visit Connect -sähköpostin, josta löydätte yrityskohtaisen linkkinne ja tunnukset järjestelmään. Sähköpostissa on myös ohjeet miten edetä, joten seuraamalla niitä Visit Connectin käyttöönotto on nopeaa ja vaivatonta.

Tärkeää: Muista, että käyttöönotto tulee tehdä ennen tapahtumaa. Tapahtumapaikalla käyttöönottoa ei voida tehdä Easyfairsin puolesta, vaan tarvitsette lähetetyt tunnuksenne sitä varten. Vastaamme toki kysymyksiin mielellämme myös paikan päällä!

Vieritä ylös